Duikers Pararacweg en Johanna Adangweg worden vervangen

Raadscommissie Nederlandse Taalunie moet minister Peneux adviseren
mei 17, 2016
Parlement eist duidelijk plan aanpak wateroverlast
mei 17, 2016
Show all

Duikers Pararacweg en Johanna Adangweg worden vervangen

De duikers van de Pararacweg en onder de aansluiting van de Johanna Adangweg worden vervangen. Volgens technische rapporten zijn de duikers in die gebieden te klein, waardoor de doorstroming wordt belemmerd. Bij zware regenval stroomt het overtollig water de woningen aan de Pararacweg en Johanna Adangweg binnen. S. Main Transport N.V.  is bezig met de vervanging van de duikers namens het Ministerie van Openbare Werken. Dit zal moeten gebeuren binnen 3 weken.

Duikers in 7 prive inritten, 60 meter gesloten rioleringen, 8 meter duikers onder de Johanna Adangweg en 11 meter duikers onder de doorkruising van de Pararacweg worden vervangen met duikers van een grotere omvang met een diameter van rond 1 meter. De bestaande lozingen worden opgehaald en uitgediept en de inritten krijgen keringsmuren.

De afvoertrenzen in dit gebied moeten het overtollig water uit het Rijsdijkgebied en Lelydorp mijn afvoeren naar de Hoykreek. Met deze aanpak komt er een duurzame oplossing in jarenlange wateroverlast bij huishoudens, waar het water tot de enkels van de bewoners liep wanneer het de woningen binnendrong.

Comments are closed.