DOE-assembleelid Breeveld blij met besluit president

Sparibrug voorlopig gesloten voor vrachtverkeer
september 5, 2018
Plantagebestuur Bersaba houdt culturele zondagen
september 5, 2018
Show all

DOE-assembleelid Breeveld blij met besluit president

-Verhoging voor regering en ministers wordt bevroren door regeringsleider

-Ondertekening ALCOA-overeenkomst betekent schoffering parlement

 

DOE-assembleelid Carl Breeveld is blij met het besluit van president Desi Bouterse om de salarisverhoging voor regering en parlement te bevriezen. De 25% looncorrectie is bedoeld voor de ambtenarij en niet diegenen die het al kunnen missen, aldus het staatshoofd. Vorige week vrijdag pleitte Breeveld nog in De Nationale Assemblee (DNA) dat de regering de verhoging voor zichzelf moest aanhouden.

De politicus stoort zich aan de uitspraak van het staatshoofd in de Alcoa-kwestie. Bouterse zei bij terugkeer uit Cuba de overeenkomst met de multinational, tegen alle bezwaren van het college in, te zullen ondertekenen. Voor Breeveld komt het neer op een schoffering van het democratisch systeem.

In een krant staat vandaag een schrijven vermeld dat Alcoa en Suralco hebben verstuurd naar HI&T-minister Stephen Tsang. Daarin betreurt het bedrijf het besluit van de regering om de overeengekomen MoU terug te draaien. Volgens de politicus is het een duidelijk voorbeeld van hoe deze regering het land voor schut zet.

DOE-parlementariër Carl Breeveld, die blij is met het besluit van de president om de verhoging van salarissen van regering en parlement te bevriezen. Dat die zich nu omdraait en tegen alle bezwaren in de ALCOA-overeenkomst gaat ondertekenen, ziet Breeveld als een handeling waarbij niet gedacht is aan het Surinaams belang.

Comments are closed.