Dodental van torenbrand Londen bijgesteld naar 71

Democratische Congresleden starten afzettingsprocedure tegen Trump
november 16, 2017
Belangrijkste oppositiepartij van Cambodja ontbonden
november 16, 2017
Show all

Dodental van torenbrand Londen bijgesteld naar 71

Het aantal dodelijke slachtoffers van de grote torenbrand afgelopen zomer in Londen is bijgesteld naar 71. Alle omgekomen personen zijn inmiddels geïdentificeerd.

Dit meldt de politie van de Britse hoofdstad na vijf maanden onderzoek. Eerder werd gesproken over ongeveer tachtig doden. In de woontoren woonden zo’n zeshonderd mensen, maar tijdens de brand waren ongeveer 350 mensen in het pand.

Het dodental is aangepast omdat een aantal mensen meerdere keren als vermist waren opgegeven. Ook telt mee dat sommige bewoners aan de vuurzee waren ontsnapt, maar nog niet als veilig waren geregistreerd. Daarnaast hoopten enkelingen met een valse melding op een financiële compensatie. Politiemensen en specialisten doorzochten ieder appartement en alle gemeenschapsruimten van de woontoren om de stoffelijke resten van slachtoffers te vinden. Zeventig mensen stierven tijdens de brand. Het 71e slachtoffer is een doodgeboren kind, van wie de hoogzwangere moeder voor haar ontsnapping veel rook had ingeademd.

De brand ontstond op een van de benedenverdiepingen door een kapotte koelkast. Of iemand daarvoor verantwoordelijk kan worden gehouden is nog onduidelijk. De Britse regering heeft een openbaar onderzoek ingesteld naar het incident.

Comments are closed.