Dispuut over aanschaf medisch informatiesysteem

Project voedselpakketten gaat door
mei 17, 2017
Vuilophaal bij Brownsweg vindt regelmatig plaats – Districtscommissaris Pansa weerspreekt aantijgingen over tegendeel
mei 17, 2017
Show all

Dispuut over aanschaf medisch informatiesysteem

In de samenleving wordt volgens minister Patrick Pengel van Volksgezondheid heel wat onzin verteld over het aanschaffen van een huisartsen- en ziekenhuisinformatiesysteem. Hij vindt het jammer dat die “onzin” ook door leden van De Nationale Assemblee is overgenomen. “Ik had niet verwacht dat die onzin in letterlijke woorden hier herhaald zou worden”, zei een duidelijk gepikeerde minister.

DOE-fractieleider Carl Breeveld die deze zaak aankaartte wilde van de regering weten wat er aan de hand is. VHP-fractielid Mahinder Jogi deed er een schepje bovenop. Hij beweerde dat buiten de gebruikelijke procedures om de aanschaf van de bedoelde softwarepakketten zouden zijn uitbesteed tegen een bedrag van tussen de tien en vijftien miljoen euro.

Pengel benadrukte dat de regering nog geen keus heeft gedaan met welke aanbieder in zee zal worden gegaan, omdat de onafhankelijke aanbestedingscommissie nog geen advies heeft uitgebracht. Hij zei dat het project door toenmalig vicepresident Robert Ameerali is geïnitieerd en legde uit welke stappen zijn ondernomen en welke procedure is gevolgd. Nadat een aantal belangstellende bedrijven op basis van de gestelde terms of references had gereflecteerd, zijn er uiteindelijk na de voorselectie drie zijn overgebleven.

Comments are closed.