Dc Nerkust snapt commotie buurtvereniging Eerste Rijweg niet
september 12, 2018
Volksgezondheid krijgt nieuw hoofdkantoor
september 12, 2018
Show all

Directie SLM vertrouwt bond niet meer

De directie van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), de national carrier, is niet te spreken over de wijze waarop de vakbond de afgelopen dagen, de zogenoemde ‘vuile was’ buiten heeft gehangen. Dat naar aanleiding van de sluiting van dochteronderneming Residence Inn Paramaribo. Volgens de directie heeft de Bond Personeel SLM de luchtvaartmaatschappij voor schut gezet. Het bespreken van interne zaken in de media wordt door de leiding ervaren als een wraakactie, omdat het personeel van Residence Inn, tegen het advies van de bond in, akkoord is gegaan met een afkoopregeling.

Algemeen directeur van het vliegbedrijf Gerard Lau zegt dat alle aantijgingen, behalve dat ze onwaar zijn, desastreuze gevolgen met zich mee kunnen brengen.

Het bestuur van de vakbond waarschuwt dat het personeel van de SLM en dochterbedrijven zich mag voorbereiden op nog meer afkoopregelingen. De aandeelhouder, de Staat, zou erop staan dat de SLM gesloten wordt, luidt de lezing van het bondsbestuur. Lau vindt dat het personeel opzettelijk op stang wordt gejaagd met verkeerde informatie. De sluiting van Residence Inn is een op-zichzelf-staand geval en bedoeld om de SLM weer financieel gezond te krijgen.

Gerard Lau, algemeen directeur van de SLM, over de gespannen relatie met de Bond Personeel SLM. Volgens Lau gaan directie en bond niet door een deur kunnen gaan zolang de vertrouwensband gebroken blijft. Hij verzekert dat de andere dochterondernemingen van de SLM gewoon doordraaien.

Comments are closed.