Dikan houdt spoedoverleg over kwestie bermgebruik met dc collectief en vak ministeries

Sparibrug voorlopig gesloten voor vrachtverkeer
september 5, 2018
‘SLM zal moeten omgaan met uitdagingen luchtvaartsector’
september 6, 2018
Show all

Dikan houdt spoedoverleg over kwestie bermgebruik met dc collectief en vak ministeries

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling houdt vandaag met een goed deel van het dc-korps een evaluatie meeting over verlening toestemming voor bermgebruik. Deze evaluatie was reeds vorige week vrijdag in DNA door de bewindsman aangekondigd, nadat vele vragen door het parlement zijn gesteld over de commerciële activiteiten op overheidsbermen.

Voorafgaand aan de evaluatie, is op last van vicepresident Adhin toen besloten dat alle lopende en nieuwe aanvragen voor bermgebruik “on hold” worden gezet. Op het spoedoverleg  zullen de betrokken vak ministeries R.O.,OWTC, JusPol  en RGB, samen met het dc collectief nagaan, welke stappen kunnen worden gezet om beter sturing te geven aan de berm activiteiten. Dit zegt RO-minister Edgar Dikan aan Radio10.

De vereniging Buurtbewoners 1ste Rijweg heeft ondertussen een rechtzaak aanhangig  gemaaakt tegen het commissariaat Paramaribo Noord Oost en ministerie RO. Ze willen met de gang naar de “groene tafel” eisen dat de bouw van een stand tegenover de Alberga school  per onmiddelijk wordt stopgezet. Dikan zegt dat ook deze kwestie vandaag tijdens het onderhoud wordt besproken.

Andermaal RO-minister Edgar Dikan.U hoorde de bewindsman in gesprek met radio10. De minister houdt vandaag met het dc collectief en vertegenwoordigers van overige ministeries JusPol, OWTC en  RGB een speciaal  overleg  over de kwestie rond de commerciële activiteiten op overheidsbermen. Buurtbewoners van de omgeving 1ste Rijweg hebben een kortgeding aangespannen tegen de Staat omtrent uitgifte van een vergunning aan een “bermondernemer”tegenover de Albergaschool. Als goed is doet de rechter vandaag een uitspraak in deze kwestie. Voorals nog worden alle lopende en nieuwe aanvragen voor activiteiten op bermen aangehouden.

Comments are closed.