Debat in South Carolina om confederale vlag

‘Bestraffing daders MH17 mogelijk via VN-tribunaal’
juni 24, 2015
Brand kost zestien bejaarde Mexicanen het leven
juni 24, 2015
Show all

Debat in South Carolina om confederale vlag

2015-06-19 08:35:16 The Confederate flag is seen waving behind the monument of the victimes of the Confederation Army during the American Civil War in front of the State Congress building in Columbia, South Carolina on June 19, 2015. Police captured the white suspect in a gun massacre at one of the oldest black churches in Charleston in the United States, the latest deadly assault to feed simmering racial tensions. Police detained 21-year-old Dylann Roof, shown wearing the flags of defunct white supremacist regimes in pictures taken from social media, after nine churchgoers were shot dead during bible study on Wednesday. AFP PHOTO/MLADEN ANTONOV

Het Huis van Afgevaardigden in de Amerikaanse staat South Carolina gaat in debat over het officiële gebruik van de confederale vlag. De regionale kranten in de staat meldden dinsdag dat het huis middels een stemming heeft besloten dat debat te gaan voeren. Er zal tijdens het debat worden gesproken over het plan om de confederale vlag niet meer te tonen op regeringsgebouwen, omdat die tijdens de Amerikaanse burgeroorlog (1861-1865) gold als vaandel van de zuidelijke staten die pro-slavernij waren.

De discussie rond de vlag is hevig opgelaaid na het bloedbad dat de blanke man Dylann Storm Roof vorige week aanrichtte in een kerk in Charleston. Hij schoot negen Afro-Amerikanen in de kerk dood. Roof droeg de vlag en had dertien sterretjes op de nummerborden van zijn auto, die herinneren aan de dertien staten die destijds lid waren van de Confederatie.

Comments are closed.