CURRIE EN MURINGEN OFFICIEEL WEG BIJ TELESUR

Jong Suriname wint ruim van Anguila
juli 21, 2016
Oppositie Syrië wil tijdelijke stop bombardementen na vele burgerdoden
juli 21, 2016
Show all

CURRIE EN MURINGEN OFFICIEEL WEG BIJ TELESUR

Telesur heeft vanaf 1 juli geen enkele verbintenis meer met de ontslagen directieleden Dirk Currie en Kenneth Muringen. Dit is bevestigd door zowel de waarnemend directeur, Mike Antonius, als de voorzitter van de raad van commissarissen (rvc), Gardelito Hew A Kee, dinsdagavond tijdens een kennismakingsbijeenkomst met de pers. De twee ontslagen functionarissen hebben tot twee keer toe tevergeefs geprobeerd om hun eerst hun ontheffing en daarna het ontslag aan te vechten via de kortgedingrechter.

De zaak wordt verder in bodemprocedure afgewikkeld. Er is ook een onderzoek gaande van de Centrale Lands Accountantsdienst (Clad) naar de omstandigheden rondom de financiële misstanden binnen het bedrijf onder de vorige leiding. “Wij hebben onlangs van de Clad begrepen dat het onderzoek nog een maand of twee in beslag zal nemen”, zei Hew A Kee. Hij draagt de overtuiging dat met het ontslag, het juiste besluit genomen is, op basis van overtuigend bewijs.

Het ging in eerste instantie om US$ 2 miljoen, die niet verantwoord kan worden, maar Hew A Kee sluit niet uit dat het bedrag twee keer zo hoog zal uitkomen. Hij zegt er bij, dat het personeel de wens heeft uitgesproken dat alle ontvreemde middelen terug moeten worden gevorderd en de leiding zal dat ook doen, nadat de Clad-rapport zal hebben uitgebracht.

Currie werd in eerste instantie vervangen door de financieel directeur, Russ Headley,  maar vanwege verschillen in inzichten met de RvC, is hij binnen enkele maanden ontheven, en neemt Antonius sinds april waar. De kennismakingsbijeenkomst was bedoeld als aanzet voor herstel van vertrouwen, zowel binnen het bedrijf als in de samenleving. DWT

Comments are closed.