‘Criminaliteit en veiligheid’ thema Kenniskringavond

Bewustwordingsproces inheemsen verloopt moeizaam
maart 6, 2019
Sportverslagen – 6 maart 2019
maart 6, 2019
Show all

‘Criminaliteit en veiligheid’ thema Kenniskringavond

Aanpak kwestie van prioriteit, integriteit en lef aldus gewezen politiefunctionarissen

‘Criminaliteit en veiligheid’ waren het thema van de dinsdagavond gehouden bijeenkomst van de Kenniskring. De criminaliteit in het land neemt ergere vormen aan en lijkt in een stijgende lijn. Ondanks alle mooie woorden van de justitiële autoriteiten is het veiligheidsgevoel voor een groot deel ver te zoeken. Tijdens de meeting schaarde de inleider, gewezen politiecommissaris en thans parlementariër Krishna Mathoera, zich achter de slachtoffers. Volgens Mathoera is er geen beleid gericht op deze groep en ontberen ze begeleiding of een soort van tegemoetkoming vanuit de staat. Dit maakt ze tot dubbel slachtoffer, want ze moeten zelf opdraaien voor de geleden materiële en immateriële schade.

 

Het panel van de avond bestond uit Humphrey Tjin Liep Shie, oud-korpschef van politie en ex-directeur van Justitie & Politie, en advocaat Joan Nibte. Tjin Liep Shie zegt dat de gehele samenleving ervoor moeten waken dat er een cultuur van straffeloosheid ontstaat. Hij weet dat de politie er hard aan werkt de criminaliteit aan te pakken.

Tot zover gewezen korpschef Humphrey Tjin Liep Shie en daarvoor oud-politiecommissaris en DNA-lid Krishna Mathoera. Beiden spraken tijdens de afgelopen meeting van de Kenniskring: een vrijwillige netwerkorganisatie bestaande uit gelaagd topkader.

Comments are closed.