Commissariaat Noordoost heeft volle agenda voor 2018

Dagbladen overzicht – dinsdag 9 januari 2018
januari 9, 2018
Medaillewinnaars Consude Games 2017 gehuldigd
januari 9, 2018
Show all

Commissariaat Noordoost heeft volle agenda voor 2018

‘Ringeweg’ Centrale Markt intussen geasfalteerd

Bermverkopers moeten betalen voor plek

Fontein Spanhoek krijgt wederom opknapbeurt

 

Het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost heeft ambitieuze plannen voor 2018. Het aanpakken van het fontein op Spanhoek en bermverkopers huurgeld laten betalen, zijn enkele voorname beleidsdoelen. Inmiddels kan een actiepunt al van de lijst worden geschrapt. In het weekeinde is de zogenoemde ‘Ringweg’ op de Centrale Markt, die vooral door leveranciers van groente en vis wordt gebruikt, geasfalteerd. Maar daar blijft het niet bij, zegt de districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost Mike Nerkust.

Een ander actiepunt van het commissariaat in 2018 is het innen van standgeld bij personen die bedrijfs- en andere commerciële activiteiten op bermen ontplooien. Op deze manier probeert het commissariaat een deel van de jaarbegroting zelf te financieren, zegt Nerkust.

Als onderdeel van de stadsverfraaiing staat ook de aanpak van het waterfontein op Spanhoek op programma. Hierover is er al overleg geweest met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie en de leiding van de Surinaamse Waterleidingmaatschappij.

Districtscommissaris Mike Nerkust. Er zijn ook afspraken met verschillende nutsbedrijven,  waaronder EBS, Telesur en SWM gepland, om hun dienstverlening ook op de Centrale Markt aan te bieden. Naast de Centrale Markt, krijgt ook Markt Zuid een opknapbeurt.

Comments are closed.