CBB wijst op terugkerende fouten bij paspoortafhandeling

Groot onderhoud SWM in Commewijne begonnen
augustus 27, 2018
10 Mobiel – Youri Abas – 27 augustus 2018
augustus 27, 2018
Show all

CBB wijst op terugkerende fouten bij paspoortafhandeling

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) komt steeds dezelfde fouten tegen bij de afhandeling van de aanvragen voor paspoorten. Herrel Bodeutsch, Hoofd van de Afdeling Paspoorten, zegt dat het van invloed is op het afhandelingsproces. Bodeutsch noemt de meest voorkomende problemen op die voorkomen bij de aanvraag.

Het kantoor hanteert diverse procedures om, na het constateren van een fout, het probleem op te lossen. Het proces voor de aanvraag van een passpoort na verlies of diefstal verschilt van dat voor een nieuw of vervolgpaspoort. Bij verlies of diefstal moeten aanvragers nog steeds een politieverklaring overleggen en Bodeutsch wijst erop dat die niet hetzelfde is als een bewijs van aangifte.

Herrel Bodeutsch, hoofd van de afdeling Paspoorten bij het CBB. Ze benadrukt verder dat een aanvrager van een paspoort in het geval dat het gestolen of verloren document teruggevonden is, weer naar de politie moet om de aangifte ongedaan te maken. Daarna moet het bureau voor burgerzaken ook op de hoogte worden gesteld.

Comments are closed.