Campagne Kinder- en Jongerentelefoon verlengd

Basketbaldames positief richting Caribisch kampioenschap
juni 2, 2018
Next Generation Movement roept ontevredenen op om liever protestacties te ondersteunen in plaats van tekeer gaan op sociale media
juni 2, 2018
Show all

Campagne Kinder- en Jongerentelefoon verlengd

149 gevallen van geweld geregistreerd

 

De campagne ‘Wees een Held en Meld’ van de Stichting Kinder- en Jongerentelefoon (KJT) wordt verlengd. Dit zegt de directeur van de stichting Jacintha Jong-A-Lock-Dundas. Vanaf de start van de bewustwordingscampagne, die liep van augustus tot en met november 2017, zijn er 149 gevallen geregistreerd van geweld tegen kinderen. Vooral meisjes zijn het slachtoffer, terwijl de dader vaak een man is. In Paramaribo zijn de meeste gevallen geregistreerd, zegt Jong-A-Lock, die verder opmerkt dat het geweld vaak thuis plaatsvindt.

De campagne wordt wederom gefinancierd door de Republic Bank. Bankdirecteur Gloria Anthony, zegt dat het belangrijk is dat de Kinder- en Jongerentelefoon zichtbaar en hoorbaar aanwezig is. Dat vergroot de kans dat ongewenste situaties worden gemeld.

Jacintha Jong-A-Lock-Dundas van de Kinder- en Jongerentelefoon en Gloria Anthony, Directeur bij de Republic Bank. De kinder- en Jongerentelefoon is één maal 24 uur te bereiken op het nummer 123.

Comments are closed.