Weg naar Atjoni afgesloten
april 23, 2018
Minister Pengel blijft bij beweringen over politievoertuigen
april 23, 2018
Show all

C-47 schoolt lidbonden in Nickerie bij

Vakbeweging danig verzwakt

 

Robby Berrenstein, voorzitter, en Dayanand Dwarka, bestuurslid, van de Vakcentrale C-47 erkennen dat de vakbeweging in het land, de afgelopen jaren flink aan kracht heeft ingeboet. Hiermee geven ze uiting aan het gevoel dat leeft in de gemeenschap. Volgens het tweetal is het werkelijk zo dat door de grote verdeeldheid binnen de vakbeweging en de dualistische houding van bepaalde vakbondsleiders het vertrouwen in de vakorganisaties is geschaad. Berrenstein haast zich te zeggen dat dit niet het geval is bij C-47, maar hij geeft verder ook eerlijk toe dat het op dit moment niet geweldig gesteld is met de Surinaamse vakbeweging.

De Vakcentrale C-47 heeft in het weekeinde 28 leden van 19 bij haar aangesloten bonden getraind. Dwarka en Berrenstein zeggen dat het door de afstand en de gepaard gaande kosten niet eerder kon gebeuren. De training moet de vakbondsleden in Nickerie dan ook de tools aanreiken en motiveren om de organisatie van werkers en de naleving van hun rechten steeds beter te gaan begrijpen en te propageren.

C-47 heeft na de training een contactgroep in het district ingesteld die behalve contact onderhouden met het bestuur in Paramaribo, meer arbeiders moet gaan mobiliseren zich in een vakbond te verenigen.

Comments are closed.