Buitenlandminister Lackin aan diaspora: ‘Suriname heeft u hard nodig’

DNA doet maandag opnieuw opstart poging
februari 9, 2015
Advocaat: Hof had zaak Ritfeld moeten behandelen
februari 9, 2015
Show all

Buitenlandminister Lackin aan diaspora: ‘Suriname heeft u hard nodig’

“Suriname heeft u hard nodig. De Surinaamse regering zal alle inspanningen plegen om de bijdrage van de Surinamers in de diaspora aan de ontwikkeling van het land optimaal te gebruiken.” Zo sprak Buitenlandse Zakenminister Winston Lackin zaterdag via Skype op het diaspora seminar in het Bel Air Hotel in Den Haag. De Surinaamse ambassade in Nederland zit achter de organisatie van dit seminar.

Volgens Lackin wil de regering op effctieve wijze samenwerken met de Surinaamse diaspora. Daartoe zijn diverse maatregelen getroffen waaronder het document Personen van Surinaamse Afkomst dat de wettelijke status van de diaspora regelt. Lackin benadrukte herhaaldelijk, dat het betrekken van de diaspora belangrijk is voor de ontwikkeling van Suriname. De diaspora heeft kennis, ervaring en ook financieel netwerk die aanvullend gebruikt kunnen worden.

De bewindsman aan de Surinaamse diaspora in Nederland: “Sranan sa wini if unu ala man bondru kon wan”. Lucretia Redan, zaakgelastigde van Suriname in Nederland, presenteerde met een diaspora roadmap, hoe de diaspora effectief te betrekken. Daarvoor moet in de eerste plaats de Surinaamse diaspora wereldwijd in kaart worden gebracht.

Volgens William Lacy Swing, directeur van Internationale Organisatie voor Migratie, wordt de diaspora nog onvoldoende betrokken bij de ontwikkeling van het land van herkomst. Aldus een verslag van Diaspora seminar in Nederland, gehaald uit DWT-Online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *