Brits parlement debatteert over ‘Trumpverbod’

VN vreest hongersnood voor miljoenen Afrikanen door El Niño
januari 19, 2016
Rivaliserende regeringen Libië vormen een regeringsploeg
januari 19, 2016
Show all

Brits parlement debatteert over ‘Trumpverbod’

Het Britse parlement voerde maandag een debat over de vraag of de omstreden Amerikaanse politicus Donald Trump de toegang tot het Verenigd Koninkrijk moet worden geweigerd.

De kwestie stond op de parlementaire agenda door een petitie van meer dan 570.000 mensen die willen dat Trump niet mag komen. Overigens heeft het parlement geen macht over zo’n verbod te beslissen, dat is een zaak voor de minister van Binnenlandse Zaken, Theresa May.  De parlementsleden zelf twijfelden ook over de waarde van een ‘Trumpverbod’. Labour-parlementslid Paul Flynn: ,,Het beste plan is hem niet te onderscheiden met een martelaarschap op die manier.

Ik denk dat we al in de fout zijn gegaan door hem zoveel aandacht te geven.” Aanleiding voor de petitie waren Trumps oproep voorlopig geen moslims meer toe te laten tot de Verenigde Staten en andere uitspraken over Mexicanen, vrouwen en homo’s. De Britse premier David Cameron heeft Trumps uitspraken als ‘dom en onjuist’ fel veroordeeld, maar wil Trump wel toelaten. De Republikeinse presidentskandidaat zelf betitelde het debat als ‘een absurde tijdverspilling’. De miljardair en Republikeins presidentskandidaat Trump zou Schotland bezoeken, waar hij in golf- en recreatiecentra heeft geïnvesteerd.

 

 

Comments are closed.