Bouterse en Manhoef nieuwe MDG-ambassadeurs

DOE is pro-Suriname en start verkiezingscampagne
april 12, 2015
President loopt mee op laatste dag AVD
april 12, 2015
Show all

Bouterse en Manhoef nieuwe MDG-ambassadeurs

Walther Bouterse en Beryl Manhoef zijn zaterdagmiddag in de vergaderzaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken gekozen tot Millennium Development Goals (MDG) ambassadeurs.

Bij de mannen troefde Bouterse zijn tegenstrever Reginald Tuur overtuigend af; Bouterse kreeg 22 van de 23 stemmen, terwijl Tuur goed was voor slechts één stem. Bij de vrouwen streek Beryl Manhoef met zeventien stemmen voor, met de eer, tegenover zes stemmen voor Sjovellie Amoksi.

Walther Bouterse zegt zich aan de hand van zijn presentatieonderwerp: werkgelegenheid, fatsoenlijk werk en sociale bescherming, te zullen gaan richten op de stimulering van jong ondernemerschap. Dat kan volgens hem via gerichte scholing. Betere scholing, betekent volgens Bouterse ook beter werk.

Beryl Manhoefs’ presentatie handelde over voedselzekerheid en duurzame landbouw. Dit kan volgens haar alleen bereikt worden met betere equipment en het opleiden van jongeren op speciale landbouwscholen. Ze zal vooral ervoor gaan jongeren warm te maken voor de kleinlandbouw.

In totaal vijf jongeren doorliepen de selectieprocedure van het ministerie van Sport en Jeugdzaken. Vanity Karnadi, één van de kandidaten, viel af wegens afwezigheid, aangezien ze geen presentatie heeft kunnen houden. Op grond daarvan besloot de verkiezingscommissie van het jeugdparlement dat niet op haar gestemd mocht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *