Bond en directie Telesur met elkaar in gesprek

Dagbladen overzicht – 11 juli 2019
juli 11, 2019
‘Artsen weer verplicht op stagen in verre districten’
juli 11, 2019
Show all

Bond en directie Telesur met elkaar in gesprek

Medewerkers naar hoofdkantoor om resultaat af te wachten

De bond bij Telesur en de directie praten donderdagmorgen om acht uur op het hoofdkantoor over de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Dit op uitnodiging van de directie, zegt Harvey Panka, de voorzitter van de Telegraaf en Telefoon Werknemersorganisatie Suriname (TTWS). De leden van de bond hebben gemeend op het hoofdkantoor het resultaat van dit gesprek af te wachten. Erg hoopvol zijn ze niet, en bij een ongewenste uitkomst, worden de acties verscherpt.

Panka legt uit dat de leden in 2018, op verzoek van de directie, hebben afgezien van een procentuele loonsverhoging. Voorwaarde was wel, dat er in januari 2019 een nieuwe cao zou worden getekend. Nu zes maanden verder, zijn de leden niet langer bereid te wachten, zegt Panka.

Er is bij de leden ook een gevoel van onbegrip. De directie heeft volgens hen geen idee wat de medewerkers van Telesur moeten trotseren, om één maal 24 uur telecommunicatiediensten aan de gemeenschap te garanderen.

Harvey Panka, voorzitter van de bond bij Telesur. Vanaf maandag voeren leden van de bond tussen zeven uur en tien uur ’s morgens geen werkzaamheden uit.

Comments are closed.