Bond Diakonessenhuis stelt ultimatum aan directie

Suriname en Suralco hebben overeenkomst
juli 18, 2017
Agnes Daniël pleegt laatste handeling als korpschef
juli 18, 2017
Show all

Bond Diakonessenhuis stelt ultimatum aan directie

De bond bij het Diakonessenhuis heeft de directie een ultimatum gesteld tot donderdag 20 juli om te starten met de CAO-onderhandelingen over 2017. Zo wordt vermeld op Starnieuws. De onderhandelingen betreffen primaire en secundaire voorwaarden die in de cao dienen te worden opgenomen. In de periode van 31 mei tot 2 juni had de bond al een prik actie gevoerd om de juiste signalen te geven aan de leiding van het ziekenhuis en de regering. De prikacties hadden als doel de leiding te dwingen de onderhandelingen rond de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden aan te vangen.

Robby Naarendorp, voorzitter van de bond geeft aan dat na deze prikactie er een oplossing was gevonden tussen de leiding van het ziekenhuis en de regering. Volgens Naarendorp moesten de onderhandelingen al hebben plaatsgevonden maar er is nog niets gebeurd. De besprekingen voor de secundaire voorzieningen zouden sinds vorige maand moeten geschieden.

Naarendorp vindt dat er loopje wordt genomen met de bond. Zij hebben nu, van de directie een brief ontvangen waarin wordt aangegeven, dat de vergadering van 3 juli met het stichtingsbestuur niet meer is doorgegaan en is verschoven naar 24 juli. Op vrijdag 21 juli zal er een algemene ledenvergadering worden gehouden waarin een standpunt zal worden ingenomen. Hij geeft ook aan dat bond niet verantwoordelijk is voor de gevolgen van de besluiten die vrijdag genomen zullen worden tijdens de algemene ledenvergadering.

Comments are closed.