Baasa secretaris Amoida schrijft partij zonder mandaat in

Alternatieve Combinatie registreert zich voor verkiezingen
maart 21, 2015
PBO van Hooghart behoud eigen identiteit in samenwerking met NDP
maart 21, 2015
Show all

Baasa secretaris Amoida schrijft partij zonder mandaat in

Partij royeert Amoida per direct

De structuren van Baasa partij, hebben gisteravond in spoedvergadering besloten hun secretaris Peter Amoida per direct te royeren. Amoida, blijkt buiten medeweten en zonder mandaat van de Baasa achterban, de partij gisteren te hebben ingeschreven voor deelname aan de verkiezingen.

Een met stomheid geslagen Baasa voorzitter Nocolaas Prisirie zegt aan Starnieuws, dat zijn partij sinds 3 maart het besluit had genomen om onder de vlag van de NDP, de verkiezingen in te gaan.

Amoida was het hier niet mee eens, maar het was een meerderheidsbesluit. Amoida zou zich volgens Prisirie hieraan moeten onderwerpen. Amoida stelt op zijn beurt, dat de statun van de partij, de samenwerkingsvorm, zoals met de NDP overeengekomen, niet toestaan. Hij zegt in een persconferentie verder uitleg hierover te zullen geven.

Nog niet duidelijk is welke consequenties de stap van Amoida zal hebben, voor de samenwerking en de afspraken met de NDP zal hebben. Gisteravond is alvast besloten secretaris Amoida te royeren. Dit op basis van artikel 7 lid 2 van de statuten. Het lid heeft in strijd gehandeld tegen de statuten en heeft de belangen van de partij ernstig geschaad”, zegt Baasa voorzitter Nicolaas Prisirie aan Starnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *