Afgestudeerden Medische Faculteit krijgen titel doctorandus(drs)

Minder belangstelling bouw- en woonbeurs
augustus 1, 2017
Radio 10 Sport dinsdag 1 augustus 2017
augustus 1, 2017
Show all

Afgestudeerden Medische Faculteit krijgen titel doctorandus(drs)

Afgestudeerden van de Medische Faculteit zullen de titel doctorandus (drs) krijgen in plaats van bachelor. Dit deelde Onderwijs minister Robert Peneux maandag mee aan de  Nationale Assemblee. Het was NDP assemblee lid Rossellie Cotino die om meer opheldering over deze kwestie vroeg in haar betoog tijdens de voortzetting van de behandeling van het Meerjaren Ontwikkelings Plan  in DNA.

Peneux deelde mee dat er hierover onderhoud is geweest met de Medische Faculteit. Afgesproken is dat de studenten de academische graad Drs. zullen krijgen na hun afstuderen. Wie reeds een bachelor bul heeft, zal deze kunnen inruilen.

U hoorde minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap en Cultuur in DNA. Daarvoor NDP volksvertegenwoordiger en Roselli Cotino, voorzitter van de Vaste Commissie van Onderwijs in DNA. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons ondersteunde Cotino hierin. Zij had ook eerder deze kwestie onder de aandacht gebracht van vicepresident Ashwin Adhin.

Cotino merkte op dat het curriculum en de duur van de opleiding van studenten aan de Medische Faculteit niet gewijzigd zijn. Toch krijgen de afgestudeerden de bachelor titel in plaats van Drs. of master. Hiermee kunnen de afgestudeerden het werk van een arts niet doen. Zij stelde dat dit geen wenselijke situatie is.

Comments are closed.