Actievoerende politie trekt aandacht Parlement

Politiebond tot nader orde in beraad
mei 11, 2018
Info 10 – Frontend Conferentie – 11 mei 2018
mei 11, 2018
Show all

Actievoerende politie trekt aandacht Parlement

En kort na het besluit om in beraad te blijven, brachten leden van de Politie Bond een onverwachts bezoek aan het parlement. Midden in de DNA vergadering heeft de leiding van de bond onder leiding van Raoul Hellings, haar grieven en misnoegen kenbaar gemaakt aan DNA voorzitter Jennifer Simons. Een heet hangijzer is de vergoeding van overuren en verlofdagen.

Hoewel de Personeelswet op dit stuk duidelijk is en aangeeft dat  voor nationale vrije dagen, 200% moet worden uitbetaald, blijft dit uit. Deze zaak is twee jaar geleden met de werkgever besproken. Steeds wordt aangegeven dat het rondkomt. De druppel die de emmer deed overlopen is volgens bondsvoorzitter Hellings de mededeling dat ook deze maand de 200% betaling voor de Paasdagen, niet doorgaat. Een verslag over de korte actie voor DNA.

Intussen wordt vernomen dat leden van de Politie Bond onder leiding van Raoul Hellings vanochtend om 10.00u worden ontvangen door Justitie minister  Stuart Getrouw. De SPB blijft in beraad totdat zwart op wit invulling wordt gegeven aan eisen die zijn gesteld.

Comments are closed.