LVV in overleg met douanedienst over perikelen rijstexport
september 18, 2019
Santokhi provoceert NDP in hol leeuw
september 18, 2019
Show all

Actiedag drie bij dienst Bosbeheer

Bond houdt been stijf en eist onmiddellijke looncorrectie arbeiders

De acties bij de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) zijn woensdag de derde dag ingegaan. Het personeel kan niet langer wachten op de uitkomst van de cao-onderhandelingen. Bondsondervoorzitter Dino Souprayen zegt dat die traag verlopen en dat er sinds 2015 wordt onderhandeld dat salarissen volgens overeenkomsten moeten worden uitbetaald. Daarnaast wordt ook geëist dat de gedollariseerde lonen van de werknemers conform de huidige koers worden uitbetaald. Dit gebeurt nog steeds volgens een koers van USD3,35 geeft Souprayen aan. Een onderhoud tussen de bond en RGB-minister Lekhram Soerdjan ruim een maand geleden heeft tot nu geen resultaat opgeleverd.  

Ondertussen heeft de directie van SBB de stakers laten weten dat het ‘No Work, No Pay’- principe wordt toegepast, totdat het werk wordt hervat. Ook worden de actievoerders buiten de poorten van het terrein gehouden.

Dino Souprayen, ondervoorzitter van de personeelsbond bij Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). Sinds het begin van de acties liggen ook alle landelijke activiteiten van de dienst stil.

Comments are closed.