Acht sporters maken kans op Spelen in Tokyo

Bisschop Choennie: Suriname moet niet naïef zijn
januari 21, 2019
Sportverslagen – 22 januari 2019
januari 22, 2019
Show all

Acht sporters maken kans op Spelen in Tokyo

Eerste kwalificatie moment Pan-Amerikaanse Spelen in juni

 

Acht sporters staan op de radar van het Surinaamse Olympisch Comité (SOC) voor deelname aan de Spelen in Tokyo, Japan, in 2020. De verwachting is dat deze groep zich op eigen kracht weet te plaatsen, en geen gebruik hoeft te maken van een ‘wildcard’. Dat zei SOC-voorzitter Ramon Tjon A Fat gisteren in het programma ’10 op Zondag’.

Het eerstvolgende toernooi waar kwalificatie voor Tokyo kan worden gehaald, zijn de Pan-Amerikaanse Spelen van 26 juli tot en met 11 augustus in Lima, Peru. Zes van de acht ‘genomineerden’ zijn volgens SOC-voorzitter Tjon A Fat goed op weg om uiteindelijk Tokyo te halen.

Ramon Tjon A Fat, de voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité. Suriname heeft tot nu toe twee medailles gewonnen op de Spelen. In 1988 in Seoul, Zuid-Korea, won Anthony Nesty goud op de 100m vlinderslag in een olympisch record van 53.00 seconden. Vier jaar later in Barcelona, Spanje, eindigde hij wederom op het podium. Nesty won toen brons in 53,41 seconden, achter de Amerikaan Pablo Morales (53,32) en de Pool Rafal Szukala (53,35).

Comments are closed.