Abdoel: Wijziging wet geen impliciete schuldbekentenis

Pg geeft opdracht tot strafrechtelijk onderzoek tegen minister Hoefdraad
oktober 22, 2019
Mahinder Jogi: “NDP-regering toont nogmaals dictatoriaal gedrag met wijziging Wet op de Staatschuld”
oktober 22, 2019
Show all

Abdoel: Wijziging wet geen impliciete schuldbekentenis

-STREI! roept op tot protest

-NPS-voorzitter: Wederom wordt bewindspersoon beschermd met wetgeving

De wijziging van de wet op de Staatschuld is niet om minister Gillmore Hoefdraad van Financiën te beschermen tegen strafrechtelijke vervolging. Dat zegt initiatiefnemer en

NDP-fractieleider Amzad Abdoel aan Radio 10. De politicus legt uit dat de huidige wet op drie punten wordt gewijzigd.

Het NDP-assembleelid wijst erop dat de procureur-generaal in het recente verleden al meerdere keren heeft aangegeven dat het schuldplafond niet is overschreden. Met de wijziging moet er volgens Abdoel duidelijkheid komen in de wet die nu voor meerdere interpretaties vatbaar is.

NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt in 2017 de wet al is aangepast om de minister van Financiën extra ruimte te bieden om geld te lenen. Dat de wet nu wederom wordt gewijzigd, is een poging om Hoefdraad te beschermen tegen strafvervolging. Eerder is dat gebeurd met de wijziging van de Amnestiewet.

De partij zal tijdens de debatten in de assemblee fel protesteren tegen de gang van zaken, zegt de NPS-fractieleider. Maar daar blijft het niet bij, zegt Rusland

De buitenparlementaire partij STREI! heeft de bevolking maandag opgeroepen om dinsdag (vandaag) te protesteren bij het gebouw van De Nationale Assemblee. Ondervoorzitter Gulshan Alibux zegt aan Radio 10 dat de coalitie moet beseffen dat zij daar zit om de belangen van het volk te behartigen en niet die van bewindspersonen.

Gulshan Alibux, ondervoorzitter van STREI! Het protest is gepland voor tien uur dinsdagmorgen. De Nationale Assemblee vergadert vandaag in huishoudelijk verband over het initiatief van Abdoel.

Comments are closed.