40 cent extra voor brandstof; stroom en water verhoogd

Archeoloog haalt Calcutta-dekzegel 1974 naar boven
september 1, 2015
Opnieuw explosie op industriegebied China
september 1, 2015
Show all

40 cent extra voor brandstof; stroom en water verhoogd

Per 1 september (vandaag) zal er een ‘Solidariteitsheffing’ van 40 cent extra worden gevraagd op de prijs per liter benzine en diesel. De elektriciteits- en watertarieven worden per 15 september aangepast. Dit besluit is maandagavond genomen door de Raad van Ministers en in de nacht bekendgemaakt door het ministerie van Financiën. Het gaat om maatregelen ter verhoging van de inkomsten en om efficiëntie van de nutsvoorzieningen.

De inkomsten van de overheid zijn door de snelle en aanhoudende verslechtering van de internationale olie- en goudprijzen ernstig onder druk komen te staan en hebben een dieptepunt bereikt. “Vanaf 2012 heeft ons land meer dan 75 procent van de inkomsten uit olie en mijnbouw verloren en we verwachten geen noemenswaardige stijging van deze inkomsten in de komende 2 jaar,” staat in het persbericht. Ondanks dit gegeven, behoren de garantie van de sociale zekerheden, kwalitatief onderwijs en gezondheidszorg tot de hoogste prioriteit van de regering.

“In ons streven naar macro-economische stabiliteit en de financiële levensvatbaarheid van de Surinaamse economie te herstellen, zijn wij genoodzaakt meer te leunen op binnenlandse bronnen van inkomsten om zodoende de internationale schokken van de grondstoffensector te minimaliseren. Na lange beraadslagingen binnen de regering en overleg met de sociale partners, heeft de regering besloten om enkele noodzakelijke maatregelen te treffen. Enerzijds zullen er maatregelen zijn die gericht zijn op het verhogen van de overheidsinkomsten, terwijl er anderzijds maatregelen getroffen zullen worden om de overheidssubsidies af te bouwen.”

4 Comments

  1. Iwan Willemzorg schreef:

    Is tog n pang pang,de consument word weer eens ht slachtoffer!!zoek dt F… Geld bij de bigguns noh,betaal min n assemble leden minder n zorg dat ze hun rot werk goed doen,wnt nergens ter wereld is ht de kleine man die er de oorzaak vn is dat de economie ten gronde gericht word,zijn die grote lummels die er zitten te knagen n vreten aan staatsinkomsten,n regeringen die er de stomme deals sluiten!by the way,why gaat de surinaamse regering zich niet richten op toerisme waar zowel het land als volk er zeker meer uit kan halen?we zitten maar te vechten met sectoren waar wij geen controle nog juiste know how vn hbbn!bullshit hoor!!!!

  2. Rahied Bholai schreef:

    Voor de verkiezingen was er niets aan de hand…alles was prima volgens de regering…. en nu zo plotseling een verrassing voor het volk….we nog voor nog…