Para controleert zaken op voedselveiligheid en hygiëne

Overheveling BZSR verzekerden naar staatsziekenfonds positief zeggen Elias en Hindorie
juni 2, 2016
‘KOSTPRIJS EBS KAN NU NIET VEEL LAGER’
juni 2, 2016
Show all

Para controleert zaken op voedselveiligheid en hygiëne

A consumer group criticised the efforts of some councils on improving food hygiene

 

Deze maand zullen alle eet- en drinkgelegenheden, winkelzaken en verkopers van worst- en vleeswaren in Para worden gecontroleerd op voedselveiligheid, hygiëne en naleving van de vergunningsvoorwaarden. Districtscommissaris van Para, Armand Jurel, wil correcte naleving van de vergunningsvoorwaarden om de voedselveiligheid te kunnen garanderen en de orde handhaving op het vergunningen beleid.

Een team samengesteld uit keurmeesters van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), ambtenaren van Handel en Industrie (HI), de politie, brandweer en de bestuursdienst zullen elk op eigen bevoegdheden samen de controle uitvoeren. Het team zal zich ook begeven in magazijnen voor controle op de wijze van opslag en houdbaarheid van voorraden van de voedingsartikelen. Vervallen producten worden direct in beslag genomen en na afstemming met het Openbaar Ministerie vernietigd. Volgens ervaring van het BOG en HI worden vervallen producten die niet in beslag zijn genomen en niet vernietigd zijn, doorgesluisd naar het binnenland voor verkoop.

Ook zal erop gelet worden, dat geen enkel teamlid een aangeboden gift aanneemt of een corruptieve handeling pleegt. In gangbare situaties zal de gelegenheid worden gegeven aan de vergunninghouder om herstel te plegen binnen een gangbare tijdsduur. Vervolgens zal er een her-controle worden uitgevoerd. Starnws

Comments are closed.