90 Sec 3 Sept 2016 – Vakantie en onze jeugd: krijgt sociaal contact een andere dimensie?

Dood Oezbeekse president Karimov officieel bevestigd
september 3, 2016
The new nr. 1: Give It Up
september 3, 2016
Show all

90 Sec 3 Sept 2016 – Vakantie en onze jeugd: krijgt sociaal contact een andere dimensie?

90 Sec 3 Sept 2016 – Vakantie en onze jeugd: krijgt sociaal contact een andere dimensie? by Radio10MagicFM | Radio10Magic FM | Free Listening on SoundCloud

De afgelopen week hebben we het begin van de Avond Tweedaagse in Nickerie gehad. De opkomst was matig als men luistert naar de organisatie.

We hebben ook gehad dat de bond bij EBS die ruim twee weken in aktie is over de CAO-onderhandelingen die niet loopt zoals ze dat graag willen.

Invoering visumplicht voor Haïtianen heeft ook wat stof doet opwaaien. De Fransen zijn niet zo blij met de grote groep Haïtianen die via Suriname en Frans-Guyana Europa proberen binnen te komen.

We komen er ook niet onderuit om het een en ander aan te tikken voor wat betreft het veiligheidsvraagstuk, de kranten die staan er bol van. En ook over de winkelprijzen en de wisselkoersen die blijven stijgen.

Misschien komt de meest interessante uitspraak van deze week van TCT minister Andy Rusland, die Amerikaanse staatsburgers oproept om naar Suriname te komen. “Come to Suriname, we have a lot to offer!”, zegt de bewindsman en dat heeft te maken dat Suriname na ruim 30 jaar weer rechtstreeks vliegt naar Miami.

Zij die het interessant vinden voor wat er buiten Suriname gebeurd; we hebben de massaprotesten in Venezuela gehad, waar er een referendum wordt gevraagd voor het afzetten van president Maturo.
En ook de impeachment van de Braziliaanse president Dilma Rousseff, heeft gezorgd voor een diplomatieke rel in Zuid Amerika.

Dat is het dus een beetje geweest voor deze week.

We gaan vandaag praten over de vakantie en ook over onze jeugd. Besteed onze jeugd hun tijd misschien teveel aan hun mobiele telefoon, hoe staat het daarmee? Krijgt sociaal contact onderling een andere dimensie, is het slechts een tijdsgeest en komt het wel goed vroeg of laat? Laat het even horen in deze 90 seconden!

Comments are closed.